Actiegroep Reeshof aan Zet heeft de gemoederen in de gemeenteraad van Tilburg weten te prikkelen met en voor sommigen een harde toon in het verzet tegen het plan Wijkevoort: het plan om een landschappelijk gebied aan de zuidwest-rand van Tilburg te verdozen met logistieke bedrijfsterreinen.

In het Brabants Dagblad van 7 augustus 2019 is hierover een artikel verschenen: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/uithaal-naar-tilburgse-wethouder-over-verdozing-bij-wijkevoort~af742acd/

De Baanen – De Steegen staat vierkant achter dit verzet. Sterker nog, we zijn van mening dat de harde toon in dit geval passend is om gemeente en raadsleden te bereiken. Bij democratische procedures past gebruikelijkerwijs een meer zakelijke aanpak. Echter is in het dossier Wijkevoort enige vorm van procedurele voortgang ver te zoeken. Hiermee ontneemt de gemeente de bewoners en burgers de kans om in te spreken en hun democratische invloed laten voelen. Vaak is dan een scherpe toon, of een ‘gestrekt been’ de enige manier om gehoor te worden.

En we moeten niet vergeten dat het in onzekerheid houden van individuele burgers over hun huis en haard per definitie ‘op de man spelen’ is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *